Risteilyromantiikkaa – Bore

S/S Bore valmistui 1960. Ensimmäiset matkansa alus seilasi välillä Turku – Maarianhamina – Tukholma. Näiden 17 vuoden aikana ”Nolla-Bore” lunasti paikkansa turkulaisten sydämissä. S/S Bore vieraili myös Helsinki – Tukholma reitillä.

Forum Marinumin näyttely Bore-laivalla

Aluksella avattiin 27.5. 2011 pysyvä museonäyttely, jonka on tuottanut Forum Marinum -säätiö. Näyttely kertoo sekä laivan vaiheista, sen tilaamisesta ja rakentamisesta nykypäivään että siihen liittyneistä merenkulun toimijoista – niin varustamoista kuin ihmisistäkin.

Lisäksi tarkastellaan, millaista aluksella on ollut työskennellä ja matkustaa eri aikoina.  Kävijöiden nähtävillä on esimerkiksi runsaasti monipuolista kuva- ja filmimateriaalia, josta osa on aiemmin julkaisematonta.

Näyttelyosio sijoittuu laivan ylimmille kansille: siihen kuuluvat entiset henkilökunnan asuintilat, varustajahytti ja osa matkustajahyteistä kuudennella kannella sekä näyttävänä kokonaisuutena myös komentosilta.

bore img

kuva2 (1)

fiilis ravintolat ms

Bore rakennettiin Oskarshamnissa vuonna 1960, alun perin höyrylaivaksi. Se kulki ensin Suomen ja Ruotsin välillä Bore-varustamon, Silja Linen, pietarsaarelaisen Jakob Linesin ja turkulaisen Aura Linen väreissä ja vuodesta 1987 kotkalaisen Kristina Cruisesin kansainvälisessä risteilyliikenteessä koko ajan Suomen lipun alla. Suomalaisen matkustajalaivaliikenteen historiassa Bore on ollut osa tärkeää kehitysjaksoa, jossa on tapahtunut mm. autolauttaliikenteen ja risteilymatkustuksen läpimurto.

Liikenteestä poistunut Bore jatkaa Aurajoella edelleen aktiivisessa toiminnassa majoituskäytössä ja ravintolalaivana.

Opastusvaraukset Forum Marinumista: (02) 267 9511
Lisätietoa: www.forummarinum.fi
Kuvat by Bore